viking_edited-1

Snart sparker Tippeligaen 2016 i gang, og alle som har spilt Fantasy Premier League vet hvor mye morsommere det er å følge med på kampene når man har et sesongspill med Fantasy gående, kanskje med noen tvister internt i vennegjengen?

Årets beste manager-spill for norsk Tippeliga finner du på FantasyBet.com. Det er enkelt å sette opp egne private ligaer for å spille mot venner og kolleger på FantasyBet. I tillegg arrangerer siden NM i Fantasyfotball med store premier.

Du kan lese om fjorårets vinner av NM i Fantasy her.

Her er reglene og noen tips og triks for å gjøre det bra i Tippeliga-manager.

Valg av din første tropp

FantasyBet tilbyr et sesonglangt Fantasy-spill hvor du må komponere en kamptropp bestående av 15 spillere. Du har et budsjett på 100 millioner, og har ikke råd til alle stjernespillerne, så velg med omhu. Du kan gjøre ubegrenset med endringer frem til første serierunde begynner.

Troppen må bestå av

2 keepere

5 forsvarsspillere

5 midtbanespillere

3 spisser

Du kan maks velge tre spillere i fra en Tippeligaklubb

Valg av startoppstilling

Med utgangspunkt i din tropp på 15 spillere så må du sette opp 11 spillere som starter. Alle poengene til laget ditt scores av disse spillerne. Om en eller flere av spillerne i din startoppstilling ikke spiller, så kan spillere komme inn i fra benken.

Du må også velge en kaptein og en visekaptein. Kapteinen din for doblet sin poengsum, og visekapteinen er reserve i tilfeller hvor kapteinen ikke spiller.

Overganger

Etter at serien er i gang så kan du kjøpe og selge spillere på overgangsmarkedet. Du får en gratis overgang hver runde, og om du vil gjøre flere så trekkes du fire poeng i fra din totale poengsum for hver overgang. Om du ikke bruker din gratis overgang så kan du gjøre en ekstra gratis før neste serierunde. Du kan ikke gjøre mer enn to gratis overganger.

Husk at du kan bruke to såkalte Wildcards i løpet av sesongen, et i vårsesongen og et etter sommerpausen. Da kan du bytte så mange spillere du vil uten at du får en poengstraff.

Bli med i en liga

Så snart Tippeligaen , så kan du melde deg på et “game”. Du finner en liste over “games” etter at du har registrert deg på FantasyBet.com. Tippeliga-spill vil være synlig omtrent to uker før avspark.

Du kan enkelt sette opp egne spill, trykk “Create Game” så er du i gang. Her kan du velge om det skal være en privat liga, eller om du vil utfordre alle andre brukere på FantasyBet.

Hvordan scorer spillerne mine poeng? 

For opp til 60 spilte minutter 1
For over 60 spilte minutter 2
Hvert mål scoret av en keeper eller forsvarsspiller 6
Hvert mål scoret av en midtbanespiller 5
Hvert mål scoret av en spiss 4
Hver målgivende pasning 3
Ingen innslupne mål for keeper og forsvarsspiller 4
Ingen innslupne mål for midtbanespiller 1
For hver tredje redning av keeper 1
Strafferedning 5
Straffebom -2
Hvert andre mål sluppet inn for keeper eller forsvarsspiller -1
Hvert gule kort -1
Hvert røde kort -3
Hvert selvmål -2

Tips og triks

Bygg en stamme i laget

Velg en stamme av toppspillere som du tror har potensial til å levere bra hver eneste runde.

Kampprogram teller

Sjekk ut kampprogrammet for de første rundene, og se etter lag som har en enkel sesongstart. Planlegg overganger så du kan bytte ut spillere som får et vanskeligere program.

Tenk økonomisk

Du har 100 millioner til disposisjon første runde, og kan ikke kjøpe alle storspillerne. Når du leter etter billige spillere så er det viktig at du velger de som du er faste på laget sitt.

Velg spillere som tar dødballer
Spillere som tar cornere, frispark og straffer kan plukke mange viktige poenger for deg sesongen igjennom.

KVALIFISER DEG GRATIS TIL NM I FANTASY. Sett opp ditt lag her!

 

Sett opp ditt lag i NM gratis og kjemp om 100.000 kroner

SETT OPP LAG

Leave a Reply

Other posts we think you might like

Fantasy-analyse: Stabæk

Read post

Hvordan spille daglig fantasy

Read post

Fantasy-analyse: Tromsø IL

Read post