Her på Tippeligamanager  presenterer vi tippeligalagene 2016 i fra et fantasy-perspektiv. Hvem må du ha i ditt lag i år, hvem kan overraske og hvilke budsjettspillere har potensial til å sanke mange poeng?

Rosenborg har funnet tilbake til seg selv etter ansettelsen av Kåre Ingebrigtsen. Fjorårets gull var lite annet enn en real maktdemonstrasjon, og med «Bruttern» bak spakene er det 4-3-3, indreløpere i fullt sprang fremover og generelt grom stemning på Lerkendal.

Favorittstemplet foran denne sesongen er større enn på lenge, men det tror vi RBK lever godt med. For Tippeligamanager-spillere blir utfordringen å velge med omhu, da spillerstallen til trønderne er fylt opp med kvalitet i alle posisjoner. Finnes det røverkjøp hos fjorårets serievinnere ?

Profilene

Pål Andre Helland var en av fjorårets beste investeringer til kun 7,5 mill., men av naturlige årsaker er den fot- og munnrappe vingen dyrere i år (11,5mill.) Til tross for en stiv pris, vil det være vanskelig å overse spilleren som stod for 13 mål og 7 assists i 2015. Dette er blant annet fordi han står oppført som midtbanespiller, og dermed får flere poeng pr. scoring enn hva han ville gjort som angriper. En skal være iskald for å vrake Helland fra sitt fantasylag.

Christian Gytkjær er hentet inn for å erstatte fjorårets toppscorer Andreas Søderlund. Angriperen hadde en relativt svak sesong for FKH i fjor, men har levert tosifret antall scoringer i alle fulle tippeligasesonger han har spilt i Norge. Dansken er en typisk midtspiss, og burde passe som hånd i hanske med RBKs 4-3-3 system. Dersom du vil ha toppscorer-favoritten på ditt fantasylag må du være forberedt på å punge ut, da han koster hele 13 mill. , og med det er spillets dyreste.

Røverkjøpet

Yann-Erik de Lanlay (8,5mill.) er rimeligst av vingene til RBK, og kan være et alternativ til tidligere nevnte Helland. Fått mye spilletid i vinter, og vil trolig komme til mange muligheter i årets sesong. Har historisk sett slitt litt med effektiviteten.

Kometen

Andreas Helmersen er kun 17 år, men mange innad i RBK-miljøet har klokketro på at unggutten kan få et lite gjennombrudd i år. Satt tilbake av en korsbåndskade han pådro seg i August, 2015, men er rapportert tilbake i trening. Naturlig målscorer, og naturligvis høyinteressant som fantasyspiller dersom han får spilletid i år. Ikke ofte en kan få has på RBK-angripere til kun 5 mill.

Vår vurdering

Vi tror det blir umulig å se bort ifra Rosenborg når årets fantasylag skal tas ut. Spørsmålet blir i større grad hvem av RBK’erne man velger. Selv om det er vanskelig å se bort ifra de mange offensive spillerne, er det viktig å huske at trønderne også var det laget som slapp inn suverent minst mål i 2015 (kun 27). Det kan derfor være et alternativ å handle de litt billigere RBK-forsvarerne, i stedet for å brenne hele budsjettet på angrepsspillere. Både Svensson (6,5 mill.) og Skjelvik (6,5mill.) bidrar mye fremover på banen, og burde være hete alternativer hvis du først velger å gå for forsvarspillere fra de hvit-svarte.

Sett opp ditt Tippeligalag og kvalifiser deg til NM med 100.000 i premier

RBK i tall

5 beste spillere i 2015

Spiller Poeng Mål Assists
Aleksander Søderlund 174 22 4
Pål Andre Helland 144 13 9
Mike Jensen 139 3 15
Fredrik Midtsjø 124 4 10
Tobias Mikkelsen 118 8 4

Treningskamper

29.02.16 Shakhtyor-Rosenborg 0-0

24.02.16 Rosenborg-Rostov 1-0

21.02.16 København-Rosenborg 2-1

17.02.16 Rosenborg-Odd 1-0

13.02.16 Rosenborg- KBK 7-3

06.02.16 Rosenborg- Byåsen 3-1

Målscorere, treningskamper

3 mål: Vilhjálmsson, Rashani, Stamnestrø

1 mål: Helland, Hjelle, Midtsjø, Gytkjær

 

Sannsynlig lagoppstilling

Screen Shot 2016-02-27 at 11.13.33

Kvalifiser deg gratis til NM i Fantasy. Sett opp ditt Tippeligalag

Vi deler ut over 100.000 kroner i Fantasy-NM. Kvalifiser deg gratis her.

VELG MITT LAG

Leave a Reply

Other posts we think you might like

Fantasy-analyse: Stabæk

Read post

Fantasy-analyse: Tromsø IL

Read post

Fantasy-analyse: Lillestrøm

Read post