Her på Tippeligamanager  presenterer vi tippeligalagene 2016 i fra et fantasy-perspektiv. Hvem må du ha i ditt lag i år, hvem kan overraske og hvilke budsjettspillere har potensial til å sanke mange poeng? Du setter opp ditt Tippeligalag her (åpner i nytt vindu).

Kjetil Rekdals Vålerenga-prosjekt er i sitt tredje år; Selv om det foreløpig ikke har vært en ubetinget suksess, har i hvert fall VIF etablert seg som et fast lag på øvre halvdel. Hyppige utskiftninger og haltende økonomi har vært forstyrrende elementer i klubbens jakt på å gjenvinne sin posisjon som «en av de store» i norsk fotball. Årets utgave av Enga er allikevel blant de mest spennende på flere sesonger, og det lover godt for både VIF-supportere og fantasy-spillere!

Profiler

Kaptein Christian Grindheim leverer fortsatt varene på et jevnt og høyt nasjonalt nivå, og selv om han kanskje ikke virker iøynefallende skummel, er det verdt å merke seg statistikken hans de to siste sesongene: 4 mål 8 assist i 2014; 5 mål 11 assists i 2015. Som dødball-ansvarlig er han alltid en garantist for fantasypoeng, og prisen på 9,5 mill. virker å være på sin plass.

Mohammed Abdellaoue er en meget spennende «tilvekst» (for det meste skadet i fjor). Om engas medisinmenn klarer å holde ham skadefri, kan osloklubben sitte på Tippeligaens beste spiss. Det er fort gjort å bli historieløs i fotballen, og mange virker å ha glemt at Moa så seint som i 2012 hamret inn mål for Hannover i den tyske Bundesligaen. Ikke mange spisser i Tippeligaen kan skryte av det samme. Med en prislapp på 10mill. burde du uansett være sikker på at angriperen er helt skadefri.

Budsjettspilleren

Elias Mar Omarsson (7,5mill) noterte seg for 4 mål på 8 starter forrige sesong, hvorav to kom på bortebane mot Odd. Rekdal har ofte valgt å starte med Islendingen på bortebane på grunn av høy fart og god arbeidskapasitet. Mye spilletid i treningskampene denne vinteren. Et endelig gjennombrudd i år?

Kometen

Sander Berge (18) har allerede rukket å gjøre seg bemerket internasjonalt, da han ble hentet til prøvespill hos West Ham i vinter. Midtbanespilleren har et vanvittig driv med ballen og en fysikk som ikke står tilbake for noen etablerte Tippeligaspillere. Om unggutten etablerer seg på VIFs midtbane, er prislappen på 6 mill. ingenting annet enn et varp.

Vår vurdering

Det ligger veldig mye offensivt potensiale i VIFs spillerstall, men også bakover i banen finnes det solide poengplukkere. Spesielt hjemme på Ullevål vil det være gode muligheter for både målpoeng og clean sheets på sidebackene Arvidsson (5,5) og Lundstrom (5,5). VIF var dog sårbare på hjemmebane mot gode kontringslag i 2015. Midtbanen ser veldig sterk ut, og på topp har Rekdal trippel dekning. Bohemene fra Oslo burde være på radaren til alle seriøse fantasyspillere i 2016.

Sett opp ditt Tippeligalag og kvalifiser deg til NM med 100.000 i premier

VIF i tall

5 beste fantasyspillere i 2015:

Spiller Poeng Mål Målgivende
Christian Grindheim 148 5 11
Ghayas Zahid 116 7 6
Daniel Fredheim Holm 112 7 5
Deshorn Brown 83 7 4
Kjetil Wæhler 79 2 0

Treningskamper

05.03.16 Strømsgodset-VIF 3-3 (Zahid, Brown, Omarsson)

01.03.16 Marbella – VIF 0-4 (Omarsson, Lindkvist, Abdellaoue, Zahid)

24.02.16 VIF-Anzji 1-2 (Brown)

20.02.16 Stabæk- VIF 1-2 (Omarsson, 2)

13.02.16 VIF-Flora 0-1

06.02.16 VIF- Litex 1-1 (Fredheim Holm)

03.02.16 VIF-CSKA Moskva 1-4 (Brown)

Sannsynlig lagoppstilling

Vålerenga Lagoppstilling

Kvalifiser deg gratis til NM i Fantasy. Sett opp ditt Tippeligalag

Vi deler ut over 100.000 kroner i Fantasy-NM. Kvalifiser deg gratis her.

VELG MITT LAG

Leave a Reply

Other posts we think you might like

Fantasy-analyse: Stabæk

Read post

Fantasy-analyse: Tromsø IL

Read post

Fantasy-analyse: Lillestrøm

Read post