Her på Tippeligamanager  presenterer vi tippeligalagene 2016 i fra et fantasy-perspektiv. Hvem må du ha i ditt lag i år, hvem kan overraske og hvilke budsjettspillere har potensial til å sanke mange poeng? Du setter opp ditt Tippeligalag her (åpner i nytt vindu).

Tromsø hadde en tung sesong i fjor, men berget plassen etter at Bård Flovik tok over som hovedtrener etter den famøse sparkingen av Steinar Nilsen. Det har vært store utskiftninger i spillerstallen i år, flere kjente navn har forlatt Nordens Paris, samtidig som klubben har hentet inn en stor profil i Morten Gamst Pedersen og flere andre spennende spillere sett i fra et Fantasy-perspektiv.

Det er nok lurt å holde seg unna defensive Tromsø-spillere i starten av sesongen, men laget ser spennende ut fremover og har spillere som kan plukke poeng om TIL får fart på angrepsspillet. Alt i alt ser spillerstallen jevnere og bredere ut enn den var i fjor, men om Tromsø skal unngå hengemyra de satt fast i store deler av fjorårssesongen så må noen av nysigneringene slå til.

Profilene

Morten Gamst Pedersen er en spiller som holder høyt Tippeliganivå om han holder seg skadefri . Det blir spennende å se hvor på banen Flovik finner plass til assist-maskinen i fra 2004-sesongen, og det spekuleres at han skal brukes i en dypere sentral midtbanerolle. I så fall kan man ikke forvente mange fantasy-poeng i fra Vadsøværingen. Gamst Pedersen er ingen billigspiller, og med en prislapp på 7.5 millioner kan det være lurt å vente med å hente han inn til sesongen er i gang og noen av usikkerhetsmomentene er oppklart.

Mange hadde store forventninger til Gjermund Åsen forrige sesong, men han innfridde bare delvis, og fikk store deler av høstsesongen ødelagt av skader. Midtbanespilleren har likevel et stort potensial som målscorer, og sier selv at han har trent bedre enn noensinne etter at han ble skadefri. Til 6.5 millioner så er dette en mann å vurdere om du har tillitt til at Tromsø kan få en bra sesongstart.

Budsjettspilleren

Kan Aron Sigurdarson ta opp den stolte arven etter Tryggvi Guðmundsson? Sigurdarson er i likhet med TIL-legenden i fra 90-tallet en offensiv vingtype som har scoret mange mål på Island, og som fort kan få en fremskutt rolle i et Tromsø-lag som har historie for målscorende vingtyper. Til 4.5 millioner så kan han bli et av årets varp.

Kometen

Mikael Norø Ingebrigtsen kan bli en profil i eliteserien i år, nittenåringen hadde tre mål og to målgivende i fjor og kommer helt sikkert til å få flere kamper i fra start i år. Dette reflekteres også på prislappen, som er justert opp til 6 millioner.

Vår vurdering

Det er vanskelig å spå hvordan Tromsø vil gjøre det i årets tippeliga, de har klare mangler i form av en målgarantist og de kunne trengt en rutinert stopper for å fylle tomrommet etter Koppinen. Stopperparet Simen Wangberg og Magnar Ødegaard hadde ingen stor sesong i fjor, og TIL mangler et klart førstevalg på keeperplass, så det kan være lurt å holde seg unna de defensive spillerne. Det blir også spennende å se om spissene i klubben klarer å fylle tomrommet etter Zdenek Ondrásek, som til tross for at han hadde en variabel sesong scoret ni mål og leverte fem målgivende. Samtidig er Tromsø godt besatt på midtbanen der Magnus Andersen, Mikael Ingebrigtsen, Morten Gamst Pedersen og Gjermund Åsen alle kan produsere fantasy-poeng. TIL kan bli et lag som scorer mange mål i 2016, noe som blir viktig ettersom de kommer til å slippe inn en del også.

SETT OPP DITT TIPPELIGALAG OG KVALIFISER DEG TIL NM MED 100.000 I PREMIER

TIL i tall

5 beste spillere i 2015

Spiller
Poeng
Mål
Assists
Magnus Andersen 115 7 2
Zdenek Ondrásek 113 9 6
Kent-Are Antonsen 92 3 3
Gjermund Åsen 71 3 4
Remi Johansen 65 3 1

5 siste treningskamper

06.03.16 Brann – Tromsø 0 – 3

26.02.16 Sogndal – Tromsø 0 – 0

26.02.16 Tromsø 3 – 0 Krylia Sovetov

13.02.16 Hammarby 2 – 1 Tromsø

11.02.16 Sundsvall 2 – 0 Tromsø

05.02.16 Bodø/Glimt 0 – 1 Tromsø

29.01.16 Alta 2 – 3 Tromsø

Sannsynlig lagoppstilling

 1. Kongshavn
 2. Ødegaard
 3. Wangberg
 4. Norbye
 5. Nilsen
 6. Landu Landu
 7. Johansen
 8. Andersen
 9. Sigurdarson
 10. Åsen
 11. T L Olsen

KVALIFISER DEG GRATIS TIL NM I FANTASY. SETT OPP DITT TIPPELIGALAG

Her er en guide til hvordan du spiller Tippeligamanager

Fantasy-analyse: Lillestrøm

Read Post

Leave a Reply

Other posts we think you might like

Fantasy-analyse: Stabæk

Read post

Fantasy-analyse: Lillestrøm

Read post

Fantasy-analyse: Strømsgodset

Read post