Her på Tippeligamanager  presenterer vi tippeligalagene 2016 i fra et fantasy-perspektiv. Hvem må du ha i ditt lag i år, hvem kan overraske og hvilke budsjettspillere har potensial til å sanke mange poeng? Du setter opp ditt Tippeligalag her (åpner i nytt vindu).

Strømsgodset herjet tidvis med all tippeligamotstand etter ansettelsen av Bjørn Petter «BP» Ingebretsen, og flere hevdet at drammenserne kunne vært en reell utfordrer til Rosenborg dersom sesongen hadde vart bare litt lengre. Den tidligere Godset-assistenten la om til en klassisk 4-3-3, fikk opp intensiteten i forsvarsarbeidet og gjorde laget generelt mer direkte. Resultatene kom umiddelbart- det samme gjorde målene. 67 mål i 2015 ble kun slått av seriemesterne, som hadde 73. Foran 2016-sesongen har Godset samme trener og offensive mentalitet, men har mistet flere av fjorårets viktigste profiler. Vil SIF-spillere være like attraktive i år som i fjor for den jevne fantasy manager?

Profilene

Lars Christopher Vilsvik er blitt selve personifiseringen av den nye Godset-æraen- med offensiv og underholdende fotball- som startet under Ronny Deila. Høyrebacken har i flere sesonger operert mer som ving og angriper, noe poengstatistikken bærer tydelig preg av (22mål og 36 assists). Spesielt samarbeidet med Øyvind Storflor har gitt Godsetunionen mange hyggelige stunder på tribunen. Den tyskfødte drammenseren er blant spillets dyreste backer (7 mill. ), men prislappen er uten tvil på sin plass. 

Marcus Pedersen var nesten avskrevet som toppspiss etter hans opphold i Bergen, men viste sitt sanne jeg straks han fikk komme «hjem» til Drammen. 11 mål og 2 assists på kun 10(!) kamper, ble den endelige fasiten etter at han igjen skrev under for Strømsgodset. Spissen er naturligvis en av favorittene til årets toppscorer-tittel, noe som reflekteres av prisen på 12 mill. Pedersen er med det spillets nest dyreste spiss.

Røverkjøpet

Mournir Hamoud er på sine eldre dager blitt en real potet i Strømsgodset. Spilleren, som i utgangspunktet er å regne som back, har i mange av treningskampene blitt benyttet som kant i 4-3-3. Selv om Hamoud ikke er et førstevalg i denne posisjonen, kan skader og suspensjoner gjøre han høyaktuell for startplass helt oppe i banen. SIF-vinger til 6mill. er det ikke mulig å takke nei til!

Kometen

Tokmac Chol Nguen (21) er en spiller som steg-for-steg har sneket seg ut av glemmeboka i SIF. Den offensive midtbanespilleren var på utlån hos Mjøndalen i 2015 (2 mål på 6 kamper), og virker til å kunne kapre en av midtbaneplassene på årets Godset-lag. Med sine lynkvikke bein, kan Nguen fort bli mye involvert i lagets overgangsspill. En pris satt til 6 mill., burde få alle fantasy managere til å følge nøye med på utviklingen.

Vår vurdering

Det er alltid krav og forventninger om underholdende fotball når Strømsgodset spiller fotballkamper. Vi tror derfor at det liten fare for at drammenserne skal slutte å produsere målpoeng, og vi mistenker at de- også i år- kan bli blant de mestscorende lagene i Tippeligaen. Historikken gjør at både midtbane- og angrepsspillere er kostbar vare, så fantasymanagere med høye ambisjoner og slunken pengepung burde muligens vende blikket mot lagets offensive sidebacker.

SETT OPP DITT TIPPELIGALAG OG KVALIFISER DEG TIL NM MED 100.000 I PREMIER

Strømsgodset i tall

Beste spillere i 2015

Iver Fossum 157p 10 8 6

Gustav Wikheim 119p 7 7 5

Lars-Christopher Vilsvik 99p 4 6 6

Oyvind Storflor 89p 3 5 6

Florent Hanin 82p 1 2 5

Treningskamper

05.03.16 SIF- VIF 3-3 (Ovenstad, Sørum, Nguen)

25.02.16 SIF-Shakhtyor 2-0 (Storflor, Sørum)

21.02.16 SIF- Dinamo Moskva 1-1 (Gjerstrøm)

17.02.16 SIF- Dynamo Kiev 1-2 (Kastrati)
02.0216 SIF-Odd 1-2 (Pedersen)

29.01.16 Litex-SIF 1-0

Sannsynlig lagoppstilling

godset_pic

 

 

KVALIFISER DEG GRATIS TIL NM I FANTASY. SETT OPP DITT TIPPELIGALAG

Fantasy-analyse: Molde

Read Post

Leave a Reply

Other posts we think you might like

Fantasy-analyse: Stabæk

Read post

Fantasy-analyse: Tromsø IL

Read post

Fantasy-analyse: Lillestrøm

Read post