Etter sin gjesteopptreden på nivå 2 i 2013, var det få som levnet Stabæk store sjanser for fornyet kontrakt. Den ene eksperten etter den andre tapetserte jumboplassen i sine tabelltips med de blaa fra Bærum, men med Bob Bradley bak spakene overrasket Stabæk alle og berget plassen med god margin. Ekspertene lærte ikke av sine feil, og tippet en ny vanskelig sesong for Stabæk i fjor, noe som ikke kunne blitt gjort mer til skamme. For å bøte på spissproblemene ble Adama Diomande hentet tilbake til Norge fra Hviterussland, og bidro sterkt til Stabæks bronsemedalje med 17 scoringer på 23 kamper, før han ble solgt til Hull på tampen av sommeren. Nå skal Stabæk vise at de har noe i toppen av norsk fotball å gjøre når medaljene nå skal forsvares.

Profiler

Ernest Asante (27) var en av bærebjelkene i sin første sesong etter at lyntoget ble hentet fra Start. 10 mål og 11 målgivende ble fasiten for ghaneseren som startet samtlige kamper for de blå. Asante er kanskje Tippeligaens raskeste spiller, og vil igjen bli en viktig brikke dersom Stabæk skal ha håp om å være i nærheten av å forsvare bronsemedaljene fra i fjor. Med flere profiler borte, kan imidlertid ansvaret som legges på hans skuldre bli vel tungt å bære, men med en prislapp på 9.5m bør han bli å finne på notatblokka til mange håpefulle fantasymanagere der ute, spesielt dersom Billy McKinlay finner gull på tampen av overgangsvinduet.

Budsjettspilleren

Daniel Granli (21) startet kun 8 kamper i fjor, de fleste av de i Birger Melings skadefravær. Fremsto som en duellsterk back (vant 60 av 90 dueller), og plukket også opp en assist. Ville Jalasto er borte, og Granli ser nå ut til å være det foretrukne valget på høyrebacken, og med en meget hyggelig prislapp på 4.5m kan han fort vise seg å være et godt alternativ å ha i bakhånd for å rydde plass for større navn med langt høyere prisforlangende.

Kometen

Shadrach Eghan (21) er hentet inn på lån fra nederlandske Twente, og har sluttet seg til sine nye lagkamerater på Marbella, der Stabæk har sin sesongoppkjøring. For tre år siden spilte han på nivå fire i Sverige, før han ble solgt til Twente og nederlandsk æresdivisjon der han fikk en pangstart med 5 mål, 2 assists og enda flere tekniske finesser i sine 17 starter i sin første sesong. Siden det har det gått litt trått for ghaneseren, og Tippeligaen kan være en fin arena å revitalisere karrieren for unggutten med 165 cm på strømpelesten. Han trives best i 10er-rollen, men kan også spille spiss. Med en prislapp på 6m kan han fort bli en lukrativ signering for ditt fantasy-lag i første halvdel av sesongen, før han 1.august sendes tilbake til vindmøller og tresko.

Vår vurdering

I Stabæk må det utvikles spillere for videresalg for å kunne få det til å gå rundt økonomisk. Dette er de flinke på, men det betyr også at det er vanskelig å få kontinuitet i laget sesong etter sesong, og igjen må flere av nøkkelspillerne erstattes. Diomande er borte, El Ghanassy er borte, Annan og Jalasto likeså. Likevel er nok trener Bob Bradley den som etterlater seg det største tomrommet, og vi er usikker på hvordan det ubeskrevne bladet McKinlay makter å videreføre arven.

På topp finnes det ingen ren erstatter for Diomande, og det kan fort vise seg at det er Asante (9.5m) som må stå for målpoengene dersom det ikke skjer noe på overgangsfronten før vinduet lukkes for godt. På plussiden har de beholdt sin solide stopperduo i Skjønsberg (5m) og Næss (5m), som til sammen spilte 59 av 60 kamper i fjor, og sørget for hele 11 clean sheets. På venstre back bør Birger Meling (5.5m) bankers, og også et godt fantasyalternativ. 1 mål pluss 4 assist i fjor er godkjent for unggutten. Stabæk skal også ut i Europa League kvalik, og vi tror stallen skal få kjenne denne ekstra belastningen. Vi tror fasit ved opptellingen i november blir ingenmannsland for ”de blaa”.

Stabæk i tall

5 beste spillere i 2015:

Spiller
Poeng
Mål
Assists
Ernest Asante 167 10 11
Mande 128 0 0
Birger Meling 112 1 4
Luc Kassi 112 8 4
Grossmann 103 4 3

5 siste treningskamper:

05.03 Mjøndalen – Stabæk 1 – 0

27.02: Stabæk – Rostov 0-2

23.02: Stabæk – Amkar Perm 1-2

20.02: Stabæk – Vålerenga 1-2

14.02: Stabæk – IFK Göteborg 0-2

05.02: Stabæk – Legia Warszawa 0-2

Sannsynlig lagoppstilling

stabæk

Hvordan spille daglig fantasy

Read Post

Leave a Reply

Other posts we think you might like

Fantasy-analyse: Tromsø IL

Read post

Fantasy-analyse: Lillestrøm

Read post

Fantasy-analyse: Strømsgodset

Read post