Her på Tippeligamanager  presenterer vi tippeligalagene 2016 i fra et fantasy-perspektiv. Hvem må du ha i ditt lag i år, hvem kan overraske og hvilke budsjettspillere har potensial til å sanke mange poeng? Du setter opp ditt Tippeligalag her (åpner i nytt vindu).

Tittelforsvarer Molde hadde en skuffende tippeligasesong i fjor og endte tilslutt helt nede på sjetteplass. Nøyaktig samme plassering som i 2013, da i Solskjærs tredje sesong som Molde trener med inngang som dobbelt seriemester. Solskjær er garantert sugen på å vinne tilbake hegemoniet i Tippeligaen og da er det ikke noe som er bedre motivasjon for romsdalingene enn at det er trønderne som sitter på tronen.

Selv om det meste gikk galt for Molde i serien ifjor ble likevel sesongen en av de beste i klubbens 104-årige historie med avansement i Europa League fra et gruppespill med storheter som Ajax, Fenerbahce og Celtic! Folk klager på norsk fotball, men holder virkelig Tippeligaen lavt nivå når fjorårets sjette beste klubb i Norge, tidvis leker seg med lag som har spillere som Van Persie og Nani?

Profiler

Ola Kamara (14 mål og 4 målgivende) har valgt å søke den amerikanske drømmen i MLS. Tommy Høiland (9 mål og 1 målgivende) forlot også klubben etter utgått kontrakt i desember, og jakter nå på mer spilletid hos medaljerival Strømsgodset. På tross av dette mangler det ikke på spennende alternativer fremover i banen hos MFK. Lynkjappe Fredrik Guldbrandsen er tilbake fra kneskaden som holdt han tilbake hele fjorårssesongen. Rapportene fra MFK går faktisk på at Guldbrandsen er både lettere og raskere etter opptreningsperioden. Romerikingen nøt stor tillit i Solskjærs forrige periode i klubben, og er absolutt en mann å se opp for i år med en prislapp på 10 mill.

Mest spenning er det likevel knyttet til superstjernen Eidur Gudjohnsen- med fortid i blant annet Chelsea og Barcelona. Til tross for at islendingen har rukket å bli 37 år bør ikke motivasjon være et problem, med et historisk EM sluttspill i Frankrike som gulrot allerede til sommeren. Du må punge ut 10,5mill. for at den elegante islendingen skal bli en del av ditt fantasy-lag.

Vi kan heller ikke la være å nevne fjorårets dyreste midtbanespiller: Mohamed Elyounoussi kostet småstive 11mill i fjorårets spill. Med 12 mål og 3 assist fra midtbaneposisjon blir prislappen den samme på «Moi» i år.

Røverkjøpet

Sander Svendsen (18) fikk sitt store gjennombrudd i fjorårets sesong. Skader på spillere som Bakenga og Guldbrandsen gjorde veien til førstelaget kortere enn antatt. Når sjansen bød seg grep han den med begge hender. Den lekne teknikeren var en åpenbaring for tippeligapublikummet, med 8 mål og 5 målgivende pasninger. Svendsen er en fotballklok og anvendelig spiller som kan spille bak spissene, på kanten eller helt oppe på topp. Dersom Svendsen får spilletid på et moldelag i toppen bør ikke prislappen på 7,5mill skremme noen fantasy-managere.

Kometen

20 år gamle Fredrik Aursnes har til tross for sin unge alder allerede masse erfaring fra norsk toppfotball. Midtbanespilleren fra Hareid har spilt fast på midtbanen til Hødd i Obos-ligaen de siste fire sesongene. Han ble i 2012 den yngste som noensinne har vunnet en cupfinale, da Hødd sensasjonelt beseiret Tromsø i cupfinalen på Ullevål. Da hadde ikke Fredrik ennå rukket å fylle 16 år! I fjor ble det 3 mål og 4 målgivende pasninger for stortalentet. At Solskjær valgte å kaste sunnmøringen rett inn på laget til Europa League kampene mot Sevilla, forteller mye om hva han forventer seg av unggutten som ble tidenes dyreste Hødd spiller med overgangen til Molde. Dersom Aursnes fortsetter sin utvikling er 6,5mill mye verdi for pengene.

Vår vurdering

Vi tror Molde kan gi RBK kamp om gullet i år. Erfaringene fra Europa-suksessen bør ha gitt selvtillit og tro på nye titler også på hjemlige trakter. Fra et fantasy-perspektiv er det likevel viktig å være klar over at Solskjær har adoptert Sir Alex Fergusons forkjærlighet med å bruke hele troppen. Solskjærs laguttak er derfor ofte like vanskelig å forutsi som da «Sjefen» regjerte i glansdagene på Old Trafford. Derfor kan det være lurt å velge de spillerne som alltid er med når Solskjær setter opp laget. En av disse er Vegard Forren til 6,5mill. Kyrksæterøringen kan også være tilbake som straffeeksekutør etter at Harmet Singh gikk til Midtjylland. Itillegg er han alltid farlig på offensive dødballer og frispark. Keeper Ethan Horvath 6mill ser ut til å være et soleklart førstevalg mellom stengene. At Joona Toivio 6.5mill er utnevnt til ny kaptein gir også en pekepinn på at finnen vil inneha en sentral rolle på årets moldelag.

Sett opp ditt Tippeligalag og kvalifiser deg til NM med 100.000 i premier

MFK i tall

5 BESTE SPILLERE I 2015

Spiller

Poeng

Mål

Målgivende

Moi Elyounoussi

136

12

3

Per Egil Flo

134

3

8

Sander Svendsen

98

8

5

Vegard Forren

88

1

1

Tommy Høiland

75

9

1

Kamper i vinter

06.03: Kristiansund BK- Molde 1-4 (Amang 2, Rahhaoui 2)

05.03: Molde-Aalesund 2-0 (Gulbrandsen, Agnaldo)

01.03: Molde-Mjøndalen 3-3 (Diouf, Agnaldo 2)

25.02: Molde – Sevilla 1-0 (E. Hestad)

18.02: Sevilla – Molde 3-0

09.02: IFK Gøteborg – Molde 2-1 (S. Svendsen)

05.02: AIK – Molde 1-1 (Elyounoussi)

01.02: Molde – Krylia Sovetov 1-2 (Diouf)

Screen Shot 2016-03-04 at 17.55.20

Kvalifiser deg gratis til NM i Fantasy. Sett opp ditt Tippeligalag

Vi deler ut over 100.000 kroner i Fantasy-NM. Kvalifiser deg gratis her.

VELG MITT LAG

Leave a Reply

Other posts we think you might like

Fantasy-analyse: Stabæk

Read post

Fantasy-analyse: Tromsø IL

Read post

Fantasy-analyse: Lillestrøm

Read post