Her på Tippeligamanager  presenterer vi tippeligalagene 2016 i fra et fantasy-perspektiv. Hvem må du ha i ditt lag i år, hvem kan overraske og hvilke budsjettspillere har potensial til å sanke mange poeng? Du setter opp ditt Tippeligalag her (åpner i nytt vindu).

Det tiskes og hviskes i gangene på Åråsen; en optimistisk glød har blusset opp. I skyggen av de mer profilerte lagene i Tippeligaen, har Lillestrøm jobbet seg sakte, men sikkert, oppover på tabellhierarkiet. Med begrensede ressurser har det sportslige apparatet i LSK handlet klokt, og trener Runar Kristinsson har re-introdusert noen klassiske begreper på Romerriket: dødballer, lagånd og «fort-Åråsen». Legg til «defensiv ærgjerrighet», så ser du hvorfor «Fugla» kan bli ekle å møte i 2016.

Profilene

Fred Friday (20) fikk sitt endelige gjennombrudd i fjor; 11 mål og 3 assists ble det til slutt på nigerianeren. Det er allikevel tilstedeværelsen hans som har vært mest imponerende. Når Friday leverer sitt «A-game» er han instrumental i LSKs offensive spill, og spissen fremstår nesten uten svakheter. Omtales allerede som en av Tippeligaens beste spisser. Finner Lillestrøm flyten vil det være en kardinalsynd om man ikke har hentet inn spissen til sitt fantasylag! Pris: 8 mill.

Arnold Origi (32) er noe så sjeldent som en real keeperprofil i Tippeligaen. Kåret til årets spiller av lokalavisen Romerikes Blad, og hadde flere redninger enn noen annen keeper i fjorårets sesong. Står bakerst i et LSK-forsvar som stadig blir bedre (holdt nullen 7 ganger i 2015). Til 5,5 mill. er han heller ikke blant de dyreste keeperne på spillet.

Budsjettspilleren

Bassel Jradi (22) har vært en åpenbaring for Lillestrøm i vinterens treningskamper, hvor han blant annet scoret mål- og herjet med- et toppet Newcastle-lag. Den utleide Strømsgodset-spilleren har selv uttalt at tilliten han har fått under Kristinsson, har gjort underverker for selvtillit og form. Dansk-Libaneseren kan brukes i de fleste midtbaneposisjoner, og det er blitt spekulert i at han blir å finne like bak superspissen Fred Friday- i LSKs 4-4-2- formasjon. Kan være et av årets beste fantasykjøp til kun 6 mill.

Kometen

Mohamed Okifir (19) fikk en del tilt i fjorårssesongen, men har slitt mye med skader så langt i sin unge karriere. Er høyrebeint kantspiller, men trives best på venstresiden. På sine 12 kamper i fjor, noterte han seg for 2 assists. Dersom Okifir klarer å etablere seg i angrepet til LSK, kan han være en flott «differensieringsspiller» på topp til bare 5,5 mill.

Vår vurdering

Lillestrøm er absolutt et lag med mange interessante spillere for en fantasymanager. Stram defensiv organisering og hodesterke forsvarere, gjør kanskje spesielt LSKs bakerste rekke til et godt investeringsobjekt. Frode Kippe (5,5mill.) er i så måte en spiller det blir vanskelig å komme unna, med sine stadige mål og assists på dødballer. Franske Malaury Martin (7,5 mill.) har ansvaret med å servere disse dødballene, og en corner- og frisparktagere hos LSK vil ALLTID være interessant i et fantasy øyemed. Vi mener at Lillestrøm er blant de mest spennende lagene i år, da de har poengfarlige og relativt billige spillere i alle ledd. Det er allikevel verdt å merke seg at «fugla» slet noe borte i fjor, og at de hadde svake resultater mot antatt bedre lag.

SETT OPP DITT TIPPELIGALAG OG KVALIFISER DEG TIL NM MED 100.000 I PREMIER

LSK i tall

5 beste spillere i 2015

Spiller Poeng Mål Målgivende
Erling Knudtzon 146 10 8
Arnold Origi 113 0 0
Fred Friday 107 11 3
Marius Amundsen 82 0 0
Simen Kind Mikalsen 74 2 0

Treningskamper

05.03.16 Odd-LSK 1-1 (Knudtzon)

29.02.16 Bodø\Glimt-LSK 0-1 (Friday)

20.02.16 LSK-Newcastle 1-2 (Jradi)

13.02.16 LSK-Sarpsborg08 2-0 (Jradi,2)

05.02.16 LSK-Fredrikstad 2-0 (Brenden, Friday)

26.01.16 LSK-Grasshoppers 3-3 (Friday 2, Skogseid)

17.01.16 LSK-Ull\Kisa 1-0 (Vilhjálmsson)

Sannsynlig lagoppstilling

LSK-lag

 

KVALIFISER DEG GRATIS TIL NM I FANTASY. SETT OPP DITT TIPPELIGALAG

VI DELER UT OVER 100.000 KRONER I FANTASY-NM. KVALIFISER DEG GRATIS HER

VELG MITT LAG

Leave a Reply

Other posts we think you might like

Fantasy-analyse: Stabæk

Read post

Fantasy-analyse: Tromsø IL

Read post

Fantasy-analyse: Strømsgodset

Read post