Her på Tippeligamanager  presenterer vi tippeligalagene 2016 i fra et fantasy-perspektiv. Hvem må du ha i ditt lag i år, hvem kan overraske og hvilke budsjettspillere har potensial til å sanke mange poeng?

Sesongen 2015 begynte forferdelig for Aalesund FK. Fra 0-5 mot RBK i seriepremieren, til 1-5 mot fylkesrival Molde, før bunnen ble nådd med 0-2 hjemme mot et impotent Tromsø-lag. Fiaskostarten resulterte i sparken for en stadig mer hjelpeløs Harald Aabrekk. Den nye hovedtreneren, Trond Fredriksen, fikk Aafk-skuta bort fra det mest grumsete farvannet umiddelbart- og tippeligaplassen ble til slutt berget med god margin. 2016-utgaven av Aalesund virker på papiret noe svekket; viktige spillere som James, Bjørdal og Dyrenstam er borte. Flere nye, spennende spillere er hentet inn, og hvis noen av disse slår ut i full blomst kan Aafk allikevel bli et interessant lag for oss som er glade i fantasy-fotball.

Profilene

Bjørn Helge Riises hjemkomst har foreløpig ikke vært helt heldig for hans fantasy-statistikk. Fra å være en poengsankende, offensiv sideback i LSK, har han nå blitt en ganske ufarlig midtbanemann i Aafk. Det er uansett litt tidlig å komme med en endelig dom, da han kun har spilt 13 kamper for moderklubben. 6,5 mill. er uansett dyrt for en midtbanespiller som ikke scorer mål.

Det begynner å bli lenge siden Mostafa Abdellaoue banket inn mål på bestilling i Tromsø-drakten. Angriperen er en klassisk målsnik, men fikk til skuffende lite i partnerskap med kraftspissen Leke James. Så langt har det bare blitt 9 mål på 41 kamper for «Mos» i den oransje drakta. Potensialet ligger der, helt klart, men foreløpig står vi over kjøp til 7 mill.

Røverkjøpet

Petter Orry Larsen ligger an til å bli en av bærebjelkene i Aafk, og er en spiller som alltid scorer flere mål i løpet av en sesong. Legger en til at han også har spilt mye spiss i årets treningskamper, blir prisen på 7mill. fort ganske interessant.

Kometen

Vebjørn Hoff fikk sitt gjennombrudd i fjor, og noterte seg for hele 25 kamper (14 fra start) på midtbanen. Mye tyder på at 20 åringen blir fast inventar i 2016. Selv om de sentrale midtbanespillerne til Aalesund er ganske dype, kan unge Hoff være et flott alternativ til kun 5,5 mill.

Vår vurdering

Det er foreløpig litt vel mange usikkerhetsmomenter knyttet til kvaliteten på dette Aalesundslaget. Spesielt i forsvaret virker det tynt, og med fjorårets baklengstatistikk friskt i minne (holdt kun nullen i 3 kamper), kan det være klokt å avvente litt før du henter inn Aafk-forsvarere. Angrepsspillet til tangotrøyene baserer seg mye på aktive kantspillere, og både Thrandarson (7 mill.) og Marlinho (6mill.) er vinger som kan ta Tippeligaen med storm i år. Aafk-spillere kan helt klart gi god avkastning om du tør å tenke litt utenfor boksen med ditt fantasylag. Har du en gambler i deg?

SETT OPP DITT TIPPELIGALAG OG KVALIFISER DEG GRATIL TIL NM MED 100.000 I PREMIER

Aalesund i tall

Spiller Poeng Mål Målgivende
Leke James 149 13 7
Sten Grytebust 89 0 0
Akeem Latifu 88 1 4
Henrik Rorvik Bjordal 83 1 5
Mostafa Abdellaoue 76 6 3

 

Siste treningskamper

05.03.16 Molde – Aafk 2-0

01.03.16 Aafk – Kristiansund BK 3 – 3

23.02.16 Aafk – Hibs 4-1

20.02.16 Aafk – Koper 2-2

13.02.2016 Djurgården – Aafk 2-0

06.02.2016 Aafk – SJK 2-1

31.01.2016 Aafk – Hødd 0-2

KVALIFISER DEG GRATIS TIL NM I FANTASY. SETT OPP DITT TIPPELIGALAG

VI DELER UT OVER 100.000 KRONER I FANTASY-NM. KVALIFISER DEG GRATIS HER

VELG MITT LAG

Leave a Reply

Other posts we think you might like

Fantasy-analyse: Stabæk

Read post

Fantasy-analyse: Tromsø IL

Read post

Fantasy-analyse: Lillestrøm

Read post