Tippeligaen2

Impotente bæringer, en lynving fra Sotra og Espen Hoff på hevntokt. Dette skjedde i runde 1….

Tippeligaen er endelig tilbake, med all sin deilige uforutsigbarhet og stygg-pene sjarme! Første runde ga oss et herlige knippe fotballkamper, hvor de fleste av dem fungerte som en god påminnelse om at det ikke finnes noe slik som «sikre kamper» i Norges øverste divisjon. Det eneste som kan sies å være sikkert i Tippeligaen, er at det hver runde vil inntreffe overraskelser, euforiske oppturer og blytunge nedturer, samt små (og store) magiske øyeblikk. Vi ser nærmere på runden som gikk, samtidig som vi allerede begynner å se frem til neste runde- og hvilke muligheter som ligger der for fantasy-spillere i det ganske land.

Overraskelsen

Aalesund FK hadde god kontroll på fjorårets overraskelseslag, Stabæk. Til tross for at mange av klubbens egne fans har uttrykt skepsis til lagets forsvarsrekke, var fireren bak upåklagelig gjennom hele matchen. Spesielt den nysignerte venstrebacken, Kirkeskov (4,5mill.), var solid defensivt, samtidig som han viste flere gode initiativ oppover i banen. Er nesten synd at blogger og fitnessutøver, Jon Arne Riise (6mill.), har kontraktsfestet klippekort i den posisjonen i all overskuelig fremtid…

Øyeblikket

Start-profil og fus i alt, Espen Hoff (7mill.), hadde ikke forventet at en blodfersk guttevalp fra Nigeria skulle stjele fra ham et frispark i lovende posisjon. Godwin Idemokon (6mill.) slo til i det Hoff så bort et lite sekund, og hamret til ballen alt det han var god for. Sluttresultat? 20 meter over mål og en bitter veteran med hevn i tankene. Se episoden her

Oppturen

Kampen mellom Strømsgodset og Brann ble en svært severdig affære. Det var imponerende av bergenserne å kjempe seg tilbake fra 0-2, mot det som tradisjonelt sett er et av Norges beste hjemmelag. Monumental i denne snuoperasjonen var en gammel Tippeliga-kjenning ved navn Erik Huseklepp(8mill.). Lynvingen, som i de siste par sesonger kun har vært «vingen», var tilbake i godt, gammelt slag. Fantastisk for Brann og Bergen, fantastisk for oss som er glad i fotball. Velkommen tilbake!

Nedturen

Topplagene Molde, Rosenborg og Strømsgodset, så alle ganske ordinære ut denne runden. MFK var ikke nevneverdig mye bedre enn Tromsø, og RBK ble tidvis utspilt av et veldig solid Odd-lag. Godset åpnet svært bra mot Brann, men manglet karakteren som trengs når det buttet litt imot. Vi gir ingen endelig dom i mars, men dette var tynne greier av medaljefavorittene.

Rundens lag

rundenslag_gw1

Godbiter i runde 2

Umulig å komme utenom kampen mellom Rosenborg og Strømsgodset, hvor begge sårt trenger en opptur etter denne rundens nesestyvere. To lag som er fremoverettet og svært villige til å angripe. Dette er en kamp du ikke kan gå glipp av, men siden utfallet er ganske usikkert velger vi å stå over kjøp av spillere fra noen av disse klubbene.

Viking virket temmelig solide i borteseieren over Vålerenga, og fremover i banen var både Adegbenro (8mill.) og Abdullahi (8mill.) konstante uromomenter for VIF-forsvaret. Sarpsborg08 skuffet stort hjemme mot Haugesund, og vi tror de får trøbbel mot et Viking-lag som hjemmedebuterer. Det finnes gode fantasy-alternativer både offensivt og defensivt hos siddisene.

Siste kamp i runde 2 er kveldsmatchen mellom Stabæk og Molde. Til tross for at moldenserne ikke imponerte nevneverdig i hjemme premieren, tror vi de slår tilbake mot et litt impotent Stabæk-lag. Alltid litt vanskelig å forutse hvilke spillere Solskjær benytter seg av, så her er det tryggest å satse på sikre kort som Forren (6,5mill.), Horvath (6mill.) og «Moi» (11mill.).

Hvem tror du kommer til å hevde seg i runde 2? Ta ut «RUNDENS LAG», og vær med i konkurransen om fine pengepremier!

Fantasy-analyse: Stabæk

Read Post

Leave a Reply

Other posts we think you might like

Kjenner du noen som gleder seg til Tippeligastart?

Read post